duminică, 30 septembrie 2012

Tort Fantezie

Ideea nu imi apartine in totalitate, dar mi-a placut combinatia de culori si mi-am zis ca voi incerca si eu cu prima ocazie.

Aceasta a venit cu ocazia zilei de nastere a matusii lui Calin. Ziua ei a fost luni, dar azi ne-am intalnit la Danes. A fost o surpriza, nu se astepta, dar i-a placut foarte mult.



Am avut ceva emotii pentru ca e prima data cand folosesc colorant praf pentru decor. Problema principala a fost faptul ca nu aveam praf verde, asa ca am amestecat galben cu albastru. Pana la urma sunt multumita in proportie de 80% de rezultat :)



Reteta e proprie, am combinat creme si blaturi din diferite torturi, iar rezultatul e delicios. Avem 2 straturi de blat de cacao si 2 straturi de bezea cu nuca, iar cremele sunt de oua cu vanilie si de ciocolata .


Si o felie mai de aproape:


joi, 27 septembrie 2012

Tort pentru Alice

Probabil unii va intrebati de unde mi-a venit ideea acestui tort si pentru cine a fost facut. Ei bine, cu ajutorul Zebrucai am reusit (speram noi) "sa fericim" Copilul zambitor. Tema nu e la intamplare si pentru a va lamuri va invit sa-i vizitati blogul (http://copilul-zambitor.blogspot.ro/) si sa vedeti ce minunatii mestereste.

Dar iata si cateva poze:






Alice, La multi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaani! :)

Adaug si o poza cu continutul (nu e chiar de la tortul asta, dar e aceeasi compozitie). Blatul contine bezea cu nuca, iar una din creme e cu oua si vanilie, iar cealalta cu frisca, nuca si zahar caramelizat.


sâmbătă, 22 septembrie 2012

Tortul lui Andrei

Andrei a implinit un anisor si parintii mi-au lansat o provocare sa-i fac un tort vesel, colorat si gustos. Sper ca le-a placut :).

 Pana cand primesc poze oficiale cu tortul impreuna cu sarbatoritul, va pun doua poze facute de mine.



Tortul a avut blat de vanilie si crema de oua, mascarpone si pere coapte.

Am primit si cateva poze de la Alexandra, mama lui Andrei:




marți, 11 septembrie 2012

Tortul nasei

Pe la noi e obiceiul ca pe langa tortul mirilor sa se dea si un tort nasei. Si deoarece timpul nu mi-a permis sa fac tortul mirilor am primit sarcina ca macar tortul nasei sa-l fac. Fiind nunta fratelui meu si nasa fiind o persoana tare draga mie am acceptat provocarea.

Din pacate pozele nu sunt foarte reusite. Eu n-am mai reusit sa mai fotografiez tortul (alaiul era la noi in curte si eu inca mai puneam floricele pe tort, cu ajutorul Ralucai), iar pozele facute nu sunt foarte clare.



A fost si delicios, blat de vanilie cu crema de oua, mascarpone si pere coapte.