luni, 17 decembrie 2012

Miniatura

Sambata, o persoana draga noua si-a sarbatorit ziua de nastere si, impreuna cu Calin, ne-am gandit sa-i facem o surpriza. Ideea tortului ii apartine lui, eu m-am ocupat de copt si la decor am lucrat impreuna.


Tortul e o copie in miniatura a primariei din Vatava, judetul Mures, unde este primar unchiul lui Calin. A implinit o varsta "rotunda" si a tinut sa-i aiba alaturi pe cei care tin la el.

E cel mai mare tort pe care l-am facut pana acum, are in total aproximativ 15 kg. E format din 3 bucati suprapuse. Ne-am gandit mult cum e mai usor de transportat si pana la urma am decis sa-l ducem pe bucati si sa-l asamblam acolo. Din pacate timpul nu ne-a permis sa mai adaugam detalii, dar important e faptul ca au recunoscut imediat ce reprezinta tortul ceea ce inseamna ca pana la urma ne-am descurcat cat de cat ok :).

La multi ani, Unchiu', multa sanatate si fericire din partea noastra!

miercuri, 12 decembrie 2012

Flori din zahar

Vreti sa vedeti ce am invatat sa fac din pasta de zahar?

Mi se parea aproape imposibil sa realizez asa ceva, dar am reusit. Cu foarte multa munca, nu mi-as fi inchipuit ca e nevoie de asa mult timp pentru realizarea unor astfel de flori.


Ceea ce vedeti in poza de mai sus am realizat in aproximativ 12 ore de munca continuua (impartita in 2 zile).

Le multumesc doamnei Viorica si Alexandrei pentru rabdarea si grija cu care ne-au explicat fiecare detaliu. Sunt doua persoane minunate.

Si cateva poze mai de aproape:

orhidee

flori de cires

craciunita (poinsettia)

hortensii





lalea

bujor

petunii
 


miercuri, 5 decembrie 2012

Sah mat?

A fost unul dintre cele mai consumatoare de timp torturi la care am lucrat. Chiar daca la prima vedere nu prea pare :). Fiecare piesa de pe tabla de sah e facuta din pasta de zahar, lipind tot doua cate doua jumatati. ele trebuiau sa fie putin uscate deoarece altfel se aplecau, dar nu prea tare ca nu se mai lipeau. Apoi au urmat cele 64 de patratele de pe tabla, sa nu mai vorbim de tortul propriu-zis.

Important este ca am reusit sa-l termin in timp util, cu doua ore inainte de plecarea avionului.


Tortul a fost un cadou de la Andreea pentru sotul ei, Razvan. Asa am aflat ca ea ma stia din facultate, iar Razvan mi-a fost chiar coleg :)



Eu sunt curioasa daca au continuat partida si cine a castigat (albul e la mutare). :)

Steaua lui Valentin

Candva eram si eu un suporter infocat al echipei Steaua. Cu timpul pasiunea s-a cam dus, parca nu mai sunt meciurile cum erau pe vremuri. Si oricum la noi in casa cand e aprins televizorul, 80% din timp e un meci de fotbal, cateodata ma si intreb cum de le gaseste pe toate :D. Si atunci ma bucur de orice moment fara fotbal :).

Dar sa revenim la tort. Pe Geta o stiu deja de peste 6 ani si o consider o prietena draga. Pe 2 decembrie baiatul ei a implinit 14 ani si a vrut sa-i ofere un tort special, stiind ca ii place mult fotbalul si echipa Steaua in mod special.


N-am apucat sa vorbesc inca cu ea, fiind plecata din tara, dar abia astept sa aflu impresii la intoarcere.


Tort pentru Ioana

Paul, unul din colegii mei de birou a vrut sa-i faca o surpriza sotiei lui, Ioana, cu un tort care sa o reprezinte. Design-ul ii apartine lui, eu am facut mici modificari, dar fara a modifica ideea generala.



Am inteles ca Ioana s-a bucurat mult, atat de design cat si de continut :).