luni, 7 ianuarie 2013

Iarna pe ulita

Pentru ca e prima data pe anul asta cand "ne auzim" va urez tuturor celor care ma urmariti sa aveti un an linistit, cu sanatate, sa puteti face tot ce v-ati propus si sa fiti alaturi de mine si in 2013 :).

Primul tort din acest an l-am facut cu ocazia zile de nume pentru tata socru. Ideea tortului nu-mi apartine, am gasit o poza pe internet care mi-a placut mult, dar pe vremea aceea nici nu ma gandeam sa incerc asa ceva. Zilele acestea, adunand idei cu tema de iarna am dat iar peste poza respectiva si mi-am zis ca as putea sa-l fac. Zis si facut :)


Nu a fost asa de greu cu tortul cat a fost cu tehnologia :). Nici cum nu vroiau becurile sa stea conectate la baterii. S-a chinuit Calin destul de mult pentru ca nu a avut un ciocan de lipit si a folosit doar banda de izolat. As fi vrut si eu sa am timp mai mult pentru detalii, dar lucram in paralel si la alte torturi ( pe care le veti vedea zilele urmatoare).

Dupa cum puteti observa in poza de mai sus, intensitatea luminii nu e foarte mare, asta deoarece s-au terminat bateriile mult prea repede, inainte sa ajunga la sarbatorit. Asadar, a trebuit sa-l demontam si sa inlocuim bateriile.


Intre timp a mai nins si s-a format putina zapada si pe la geamuri :D

Pe interior am experimentat o reteta noua. Blat de nuca insiropat cu sirop din zahar ars, o crema de ciocolata si alta de vanilie cu mere coapte si scortisoara. Mi s-a parut reteta perfecta pentru o seara de iarna.


A fost putin mai dulce decat torturile pe care le fac de obicei si destul de aromat de la scortisoara.

Vreau sa profit de ocazie si sa-i felicit pe toti cei care poarta prenumele Ioan/Ioana. La multi ani!
torturi sibiu

1 comentarii:

Copilul zambitor spunea...

E miraculosisim.De mare efect.

Trimiteți un comentariu