marți, 5 februarie 2013

Frezii si trandafiri

Incepand de ieri am devenit "calificata" si in meseria de cofetar-patiser :). Stiu ca nu prea are nimic in comun cu ingineria sau programarea, dar asta e farmecul, cateodata e bine sa facem si ce ne place, pentru suflet, nu doar ceea ce e necesar. Am urmat un curs de 4 luni care s-a finalizat ieri cu un examen. Am avut o proba teoretica si o proba practica pentru care a trebuit sa realizez doua preparate: un preparat de patiserie si unul de cofetarie.

Pentru cei care se intreaba, nu am de gand "sa schimb macazul", cursul acesta a fost un obiectiv pe care mi l-am propus si tine de partea de hobby, nu de profesie. Deocamdata imi place ceea ce fac si investesc destul de mult timp si resurse si pe partea aceasta (master in Managementul proiectelor - vineri am ultimul examen din sesiunea de iarna :D).

Dar sa revenim la ideea acestei postari. Cu produsul de patiserie am rezolvat usor. De Craciun am descoperit Crinkles-urile Laurei Adamache si am stiu ca sunt perfecte pentru ceea ce aveam nevoie. Ca de obicei, dilema a fost la tort. Cu ce crema sa fie, ce decor, ce culori, asa e cand ai de unde alege :). Am facut un sondaj si castigatorul a fost Milk Cake, iar ca decor ma hotarasem la flori. Stiu, e destul de general subiectul, astfel ca m-am apucat sa fac diverse incercari in ideea ca la final voi alege cateva care sa se potriveasca intr-un aranjament floral.

Si iata rezultatul:


Tortul a fost micut, doar 20 cm, astfel ca nu am vrut sa-l incarc prea mult. Mi-au mai ramas lacramioarele, bujorii, cateva floricele mici colorate, o orhidee, mai aveam si cativa maci de la tortul mamei, dar parca nimic nu se mai potrivea.

Freziile le-am facut mai mult din joaca, sa vad daca-mi ies. Sunt facute fara forme si n-am fost prea increzatoare cand m-am apucat, dar cand am vazut rezultatul am stiut ca vor face parte din decorul tortului :)



Trandafiri am mai facut si inainte, dar parca fiecare incercare noua e mai reusita decat precedenta. Stiu ca se putea si mai bine, dar n-am avut timp sa-i las sa se usuce suficient.


Cei din comisie au fost incantati de decor si a fost placut sa le povestesc despre cum l-am realizat. A fost o discutie placuta si nici n-am mai realizat ca sunt la examen. Sper totusi ca le-a placut si gustul, nu doar decorul :). torturi sibiu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu