joi, 10 ianuarie 2013

In ritmuri de chitara

Pentru decorul acestui tort am avut foarte putin timp la dispozitie si nu e chiar ce mi-am dorit eu, dar a fost foarte apreciat de cel care l-a primit. E vorba de finul nostru care si-a serbat si el ziua onomastica luni.


Probabil va intrebati de unde si pana unde chitare pe tort. Ei bine, Nelutu e foarte pasionat de muzica si are cel putin 4 chitare. Ii place mult sa cante la ele, dar e in stadiu de hobby deocamdata.


Tortul a fost "Fantezie" deoarece stiu ca si lui si Soranei le plac torturile cu nuca si n-au gustat pana acum acest sortiment. torturi sibiu

miercuri, 9 ianuarie 2013

Pe partie

Tortul care urmeaza a fost o surpriza dulce pentru vecinii nostri Ioana si Johnny care si-au sarbatorit luni ziua onomastica. Din fericire nu mi-a fost greu sa aleg tema tortului. Fiind iarna si stiind ca le plac sporturile de iarna i-am reprezentat ca si doi omuleti simpatici de zapada pe partie :)


N-am ales intamplator si schiurile si snowboard-ul, am aflat ca Ioana prefera placa si Johnny schiurile :D


Le-a placut mult tortul, omuletii fiind pastrati ca si amintire. N-am sectiune, dar pe interior a fost Milk Cake pe care il stiti deja :).

Si inca 2 poze:


In urmatoarea poza erau pe nocturna :)) (am folosit un led cu baterie de la tortul cu luminite)


torturi sibiu

marți, 8 ianuarie 2013

Orhidee

Azi mama cumnatei mele implineste o frumoasa varsta rotunda si Anca m-a rugat sa-i fac un tort dragut pentru a marca momentul. A fost o surpriza si am inteles ca s-a bucurat mult (au sarbatorit in weekend).


Am avut mana libera, nu m-a prea ajutat cu indicii legate de cum sa fie tortul. In cele din urma am reusit sa aflu ca ar fi ok cu albastru sau mov si poate cu orhidee sau trandafiri, ce imi e mai usor. Am ales orhideea pentru a vedea daca mai stiu sa o fac si daca imi va iesi ca si la curs. Si mi-a iesit :)


Pe interior e Milk Cake, asa a vrut Gabi, fratele meu :)


La multi ani si din partea mea si multa sanatate!


torturi sibiu

luni, 7 ianuarie 2013

Iarna pe ulita

Pentru ca e prima data pe anul asta cand "ne auzim" va urez tuturor celor care ma urmariti sa aveti un an linistit, cu sanatate, sa puteti face tot ce v-ati propus si sa fiti alaturi de mine si in 2013 :).

Primul tort din acest an l-am facut cu ocazia zile de nume pentru tata socru. Ideea tortului nu-mi apartine, am gasit o poza pe internet care mi-a placut mult, dar pe vremea aceea nici nu ma gandeam sa incerc asa ceva. Zilele acestea, adunand idei cu tema de iarna am dat iar peste poza respectiva si mi-am zis ca as putea sa-l fac. Zis si facut :)


Nu a fost asa de greu cu tortul cat a fost cu tehnologia :). Nici cum nu vroiau becurile sa stea conectate la baterii. S-a chinuit Calin destul de mult pentru ca nu a avut un ciocan de lipit si a folosit doar banda de izolat. As fi vrut si eu sa am timp mai mult pentru detalii, dar lucram in paralel si la alte torturi ( pe care le veti vedea zilele urmatoare).

Dupa cum puteti observa in poza de mai sus, intensitatea luminii nu e foarte mare, asta deoarece s-au terminat bateriile mult prea repede, inainte sa ajunga la sarbatorit. Asadar, a trebuit sa-l demontam si sa inlocuim bateriile.


Intre timp a mai nins si s-a format putina zapada si pe la geamuri :D

Pe interior am experimentat o reteta noua. Blat de nuca insiropat cu sirop din zahar ars, o crema de ciocolata si alta de vanilie cu mere coapte si scortisoara. Mi s-a parut reteta perfecta pentru o seara de iarna.


A fost putin mai dulce decat torturile pe care le fac de obicei si destul de aromat de la scortisoara.

Vreau sa profit de ocazie si sa-i felicit pe toti cei care poarta prenumele Ioan/Ioana. La multi ani!
torturi sibiu