luni, 24 iunie 2013

Tort cu strumfi

Irina a implinit 9 anisori, iar parintii m-au rugat sa-i fac un tort. Am avut de ales intre doua teme: strumfi si balet. In cele din urma am ales tema strumfilor deoarece aveam mai multe idei si libertate in realizarea decorului.


Stiu ca Irina imi urmareste blogul si ii place mult. De aceea am incercat sa realizez un tort de care sa fie mandra si sa citeasca cu placere despre el pe blog. Am fost foarte incantata de tema tortului, fiecare strumf si fiecare detaliu le-am facut cu multa bucurie.



Cu aceasta ocazie mi-am amintit si eu de copilarie, cand asteptam cu nerabdare in fiecare seara un nou episod din aceste desene animate.Nu aveai cum sa nu indragesti aceste fiinte albastre :)


La multi ani, Irina!

torturi sibiu

luni, 17 iunie 2013

Tort camasa

Cand ai o familie numeroasa si multi prieteni, aflati in locatii diferite, ajungi sa iti sarbatoresti ziua de nastere de mai multe ori. Ceea ce e frumos, nu? Te simti special de mai multe ori pe an, chiar daca ziua de nastere e doar o data.

Miercuri l-am sarbatorit pe Calin in Sibiu, cu prietenii, iar sambata am fost acasa si a fost sarbatorit de familie.

Tortul a fost nelipsit, bineinteles. De data aceasta fiind sub forma unei camasi


Si o sectiune:


Partea de jos e blat de cacao cu crema ganache si un strat de caramel (ca si ciocolata Mars), iar deasupra e blat de vanilie si crema de lapte cu nuca de cocos (Raffaelo).

torturi sibiu

Tort Heroes of the City

De obicei, cand am de facut un tort pentru David sunt aproape sigura ca mai aflu de un desen animat de care nu mai auzisem pana atunci. Asa s-a intamplat si de data. Heroes of the City va spune ceva? Am avut ca si tema sa-i modelez pe Fiona si Paulie. Fiona e masina de pompieri (nu e printesa din Shrek), iar Paulie e masina de politie.


Sunt haioase personajele, nu-i asa? :)


torturi sibiu

joi, 13 iunie 2013

Tort "La 4 ace"

Ieri a fost o zi deosebita, ziua sotului meu. La multi aaaaani!!!! :)

Am avut o serie intreaga de discutii legate de tortul lui. Incerca sa ma convinga sa nu-i ornez tortul, ca suntem doar in familie si sa nu mai "pierd" asa mult timp cu decorul. Am ajuns la o cale de mijloc, il ornez dar cat mai simplu cu putinta. :D

Si asta a fost cel mai simplu decor la care m-am putut gandi...


torturi sibiu

luni, 10 iunie 2013

Aniversarea casatoriei - 35 de ani

Un tort finut, elegant, cu bomboane Ferrero Rocher, pentru aniversarea a 35 de ani de casatorie a socrilor mei. L-am facut in graba, pe ultima 100 de metri, fiind o surpriza pentru ei, una foarte placuta.



torturi sibiu

Tigger si Winnie

Un tort vesel, plin de culoare, pentru copiii cuminti care au sarbatorit cu drag 1 iunie. Si pentru parinti, bineinteles :)


Fiind pregatit pentru copii, a fost un tort cu blat de vanilie si crema de mascarpone+branza de vaci cu fructe de padure. De-li-cios!


torturi sibiu

duminică, 9 iunie 2013

TIR cisterna Wemmers

Un tort sub forma unui TIR cisterna



torturi sibiu