luni, 29 octombrie 2012

Mickey si Minnie in balon


Pe Sonia am cunoscut-o acum o saptamana cand a venit cu parintii ei sa povestim despre tort. A fost putin timida la inceput, dar apoi si-a dat drumul. E o fetita tare draguta careia ii place mult de Mickey Mouse. Ne-am uitat prin poze si Oana, mama Soniei, a ales un model cu Mickey si Minnie in balon.

Trebuie sa recunosc ca balonul a fost partea care mi-a dat cel mai mult de furca. Din fericire, pana la urma am gasit o solutie si Sonia a avut un tort cu balon.


La acest tort am incercat sa aplic ceea ce am invatat de la doamna Viorica. Mai am nevoie de multe exersari sa ajung acolo unde mi-am propus, dar important e sa evoluez cu fiecare tort pe care il fac.

Si cateva poze mai de aproape:



vineri, 26 octombrie 2012

Tort cu libelule

Cand m-am apucat de acest tort am avut 3 cerinte: sa fie cu libelule, sa aiba ceva verde si sa fie simplu/neincarcat. Nu stiu de ce, dar prima asociere pe care am facut-o libelulelor au fost orhideele.  Stiam ca e riscat, mai ales ca nu mai facusem nici libelule si nici orhidei pana acum, dar m-a incantat prea mult ideea ca sa nu incerc. Si bine am facut :)


Sunt convinsa ca rezultatul e datorat si pastei pe care am folosit-o pentru flori. E cam scumpa, dar nu se compara cu cea facuta de mine. Daca nu aveam pasta Wilton cred ca nu aveam nicio sansa sa-mi iasa florile asa. Si stiu ca se putea si mai bine :)


 Pentru libelule am studiat putin internetul, dar n-am fost multumita de ceea ce am gasit. Modelele respective nu mi se pareau potrivite cu ideea pe care o aveam eu pentru tort. Pana cand am descoperit pe site-ul celor de la Lumea Basmelor formele pentru gelatina. Le-am comandat repede (pe langa alte cateva lucruri deoarece imi e imposibil sa intru la ei pe site si sa nu vreau si alte produse) si m-am pus pe treaba. 




La multi ani, Laura! Sper ca tortul a fost pe gustul tau, atat ca decor cat si continut :)

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Tortul Iuliei

Pe Iulia o cunoasteti deja, v-am povestit de ea cu ocazia tortului cu jucarii. Azi a avut botezul si eu am fost responsabila de tort :)

Laura a vrut un tort elegant in culori pastelate, pale. Si iata rezultatul:


Sunt putin dezamagita de poze, nu redau culorile exact asa cum erau. Va pun si o poza cu blit:


Si doua poze de mai aproape:



Mi-a placut mult sa muncesc la acest tort. Imi era teama ca nu voi reusi sa pun toate florile pe care le vroiam, dar l-am terminat la fix. Cel mai greu a fost sa pun bilutele albe pe fiecare floricica :D

Oricum, reactia Laurei si a invitatilor de la botez a facut ca toata oboseala sa se risipeasca. Cred ca pana la urma, din tot acest proces al muncii la un tort, cel mai mult imi place cand vad reactia celor care il primesc. Mi se umple inima de bucurie :).

Sa stati pe aproape, in urmatoarele 3 saptamani mai urmeaza cel putin 8 torturi ;)

miercuri, 10 octombrie 2012

Lada cu jucarii

Iata ca a venit si vremea pentru al saselea "baby shower" in grupul meu de prietene :). A fost unul intarziat, Iulia fiind alaturi de noi "in carne si oase" :).

Iulia a avut doua torturi, unul din scutece si unul cu jucarii. A fost o munca de echipa, fiecare dintre noi contribuind intr-o oarecare masura.



Tortul e Milk Cake cu nuca de cocos.




Si o poza cu ambele torturi:


Later edit: Am adaugat si o poza cu jucariile fara capac


miercuri, 3 octombrie 2012

Care va place?

Am facut un rezumat al retetelor torturilor facute in ultimul timp si asa mi-a venit ideea unui sondaj. Care dintre ele vi se pare ca e cel mai bun (din descriere, poze sau in urma degustarii)?



Detalii gasiti aici: http://bluemoni.blogspot.ro/p/despre-torturi.html