vineri, 30 noiembrie 2012

Cezar si Snoopy


Azi Cezar implineste un anisor si cu aceasta ocazie Alina, mama lui, m-a rugat sa-i fac un tort vesel pe care sa se regaseasca si Cezar impreuna cu Snoopy, beagle-ul lor.

Eu am incercat pe cat posibil sa modelez cat mai fidel cele doua personaje si sa le asez intr-un decor colorat.


Abia astept sa vina dupa tort pentru a vedea ce reactie au. Sper sa nu stric surpriza cu aceste poze :D

  

Pe interior e blat de cacao si crema cu bomboane Ferrero Rocher. Uitasem cat de  buna e crema :)

Vreau sa profit de ocazie si sa urez tuturor Andreilor si Andreelor "La multi ani!" pentru ziua de azi.

duminică, 25 noiembrie 2012

Un buchet cu trandafiri

As zice ca e unul dintre cele mai reusite torturi pe care l-am facut, dar va las pe voi sa judecati. Tot  ce pot sa spun e ca am pus multa daruire si am incercat sa fiu atenta la fiecare detaliu.


 Am avut mana libera si din acest motiv mi-a fost greu sa ma decid asupra decorului. Nu o cunosc foarte bine pe Adina, sarbatorita care a primit acest tort, astfel incat nu stiam ce i-ar fi placut. Cu greu am aflat ca-i plac trandafirii si culoarea roz si astfel am avut un punct de pornire :)



Am promis ca nu ma voi obosi si nu voi perde nopti lucrand la acest tort (cum fac de obicei :D) asa ca am incercat sa ma tin de cuvant. M-am apucat de flori de saptamana trecuta, astfel incat aveam tot decorul pregatit vineri seara cand am realizat si continutul. Aici am avut alta dilema, asa e cand ai prea multe variante din care sa alegi. Sper sa-l fi nimerit pe gustul ei.


Cred ca v-am mai zis, sentimentul care ma incearca in momentul in care vorbesc cu cei care au primit tortul si simt multumirea si fericirea lor e de nepretuit. Adina a fost foarte incantata si ii multumesc pentru cuvintele frumoase.


Later edit: adaug si cateva poze cu pasi intermediari in realizarea florilor:



Burgundy

Acest tort a trecut prin multe transformari pana a ajuns in forma pe care o veti vedea mai jos. Nu tortul efectiv, ci design-ul. Initial trebuia sa fie cu cristale, apoi cu flori in tonuri de mov si roz. Pana la urma simplitatea, eleganta si visiniul au castigat :)


Ma bucur ca nu am apucat sa pun aceasta postare ieri pentru a-i putea ura Dianei "La multi ani!" chiar de ziua ei.


Tortul s-a asortat cu tinuta ei, astfel incat am incercat sa reproduc unul dintre accesoriile purtate si realizate chiar de ea.

Si inca o poza de aproape cu una din cele 3 orhidee:


Nemo si Merlin

Tudor a implinit ieri 2 anisori si parinti au vrut sa-i faca surpriza un tort cu personajul preferat din desene animate. Dar Tudor are si o surioara, pe Maria, care ar fi vrut si ea un Nemo. Discutand cu Diana, mama lor,  am decis sa il fac pe Nemo si pe tatal lui (Merlin) pentru a fi cat mai asemanatoare figurinele de pe tort astfel incat sa nu fie motive de cearta intre Tudor si Maria,


Eu sunt multumita de rezultat, e un tort vesel, cu personaje reusite si, mai ales, e albastru :)

Un cadru de mai aproape cu cei doi pestisori:



joi, 22 noiembrie 2012

2 dalmatieni :)

Stiu ca erau mai multi, dar a fost prea micut tortul sa-i fac pe toti :)


Dalia, mama micutei Iris, m-a rugat sa ii fac un tort pentru a sarbatori cele 6 luni de cand o au alaturi pe fetita lor. Mi-a placut mult ideea si abia am asteptat sa ma apuc de treaba.

Pe interior e clasicul Milk Cake, un gust care n-a dezamagit pe nimeni pana acum (din cate stiu eu :) )


duminică, 11 noiembrie 2012

Maci

Azi e ziua mamei mele si vreau sa profit de acesta ocazie si sa-i mai spun inca o data "La multi ani!" si ca o iubesc mult.

Mi-a zis de nenumarate ori ca nu vrea tort, stiind ca sunt ocupata, dar nu se putea sa nu-i fac, oricat de greu mi-ar fi fost. Mai ales dupa ce am ales tema tortului: macii. Sunt printre florile mele preferate si de multa vreme vreau sa-i modelez din pasta de zahar.


Mi-a placut mult sa lucrez la maci, chiar daca am avut emotii ca nu se vor usca petalele si nu vor avea tinuta. Uite cum aratau intr-o faza intermediara:


Continutul a fost un experiment, din fericire reusit :). Blat de cacao insiropat cu ciocolata calda, o crema de oua cu mascarpone si alta de ciocolata neagra + ciocolata cu lapte.


Tort cu printese

Maine e ziua Elenei, o fetita care imi e tare draga. De fiecare data cand ne intalnim imi povesteste cum intra mereu pe blogul meu sa vada ce am mai facut. Chiar daca am avut o perioada tare aglomerata in ultima vreme, mi-am propus sa fac tot posibilul si sa-i daruesc un tort de ziua ei. Asta a fost inainte sa aflu ca il vrea cu printese, dar m-am straduit sa fie cat mai frumos :)

A fost o provocare mare intr-un timp foarte scurt. Pentru sambata am facut tortul de ziua mamei (urmeaza o postare pe tema asta) si n-am avut la dispozitie decat o seara si o dimineata sa fac cremele, printesele si tot decorul. La prima vedere poate parea timp berechet, dar a fost multa munca. Noroc cu ajutorul din familie :) (mama a facut trasura, cu ceva adaugiri facute de Gabi, florile si accesoriile printeselor, iar Calin s-a ocupat de bostani si cateva floricele :) )

Dar sa lasam povestile si sa trecem la poze:


Tortul a fost apreciat, chiar daca Elena n-a zis prea multe cand l-a vazut stiu ca i-a placut. Pentru mine e prima incercare de acest sens si, fiind o perfectionista, stiu ca se putea mai bine. La fel a fost si cu Mickey, primul a fost mai pricajit, iar ultimul aproape perfect :)

Va pun doua poze si cu sarbatorita, alaturi de tort:



Pe interior a fost Milk Cake cu nuca de cocos, de-li-cios :)

La multi ani, Elena!

vineri, 9 noiembrie 2012

Tort cu Pingu

Daca nu-l cunoasteti inca pe Pingu il veti vedea pe tortul lui David. Lui ii plac mult desenele animate cu Pingu si cu "toca" (a se citit foca), astfel incat mama lui i-a ales aceasta tema pentru tortul de ziua numelui.



Am incercat sa modelez personajele cat mai aproape de realitate astfel incat David sa le recunoasca. Pingu e cel care pescuieste, pe iglu e sora lui, Pinga, iar Robby e cel mai bun prieten a lui Pingu (Robby=foca, in cazul in care nu v-ati dat seama). Din spate ii supravegheaza pe toti trei mama pinguin :)



Fulgii si bulgarii intregesc peisajul de iarna de la Polul Sud, unde se desfasoara actiunea desenului animat.


O secventa din episodul cu Pingu la pescuit: aici

Imi place mult tortul, e cu albastru, e cu iarna, cu zapada si chiar si pinguinii sunt simpatici, nu-i asa? :)

luni, 5 noiembrie 2012

Tort pentru Ruxandra

Finuta noastra a implinit 2 anisori si i-am facut un tort cu Mickey si Minnie. Sunt personajele ei preferate din desene animate si i-ar recunoaste oriunde.


Am vrut un tort simplu si elegant, cu cele doua personaje in centrul atentiei.


La multi ani, Ruxandra!

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Gradina cu legume

Tata socru si-a sarbatorit ziua de nastere saptamana aceasta asa ca i-am facut un tort. M-am gandit mult la decor, trebuia sa fie ceva deosebit, mai ales ca anul trecut l-am surprins cu acordeonul :).

El e un legumicultor foarte priceput, toata vara si toamna am mancat rosii proaspete de gradina, castraveti, varza, vinete si multe alte legume din  productie proprie. Pot sa va spun ca gustul nu se compara cu ceea ce se gaseste in magazine.

Asa ca m-am hotarat sa-i fac o gradina in miniatura.


Si 2 poze de mai aproape:



La multi ani inca o data si sa fiti sanatos sa puteti lucra gradina multi ani de acum incolo!

Si o poza cu tortul taiat: